Vergroten van (sociale) veiligheid en leefbaarheid in uw buurt.                                                                               

Geachte buurtbewoners, 

In Nederland zijn er diverse initiatieven gaande met Buurt-WhatsApp. 

Deze Buurt-WhatsApp biedt bewoners de mogelijkheid om verdachte omstandigheden met elkaar te delen. Dit ter vermindering van criminaliteit en ter vergroting van de sociale cohesie. Wij als buurtcoördinatoren van bv de Lokbossen in Reusel, hebben daarom het initiatief genomen om ook zo’n Buurt-WhatsApp op te starten. Dit gebeurt in samenwerking met gemeente en politie. We hopen dat op korte termijn alle buurtverenigingen van de gemeente Reusel-De Mierden de Buurt-WhatsApp zullen introduceren.

De Buurt-WhatsApp komt ter vervanging van de LAS-app die nu actief is. Dit omdat wij van mening zijn, dat de Buurt-WhatsApp gebruiksvriendelijker is.

Spelregels

1. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar 

2. Men moet in het bezit zijn van een smartphone. Heeft u geen smartphone? Laat het ons weten, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

3. Deelnemers zijn woonachtig in Buurtvereniging “De Lokbossen”.

4. Buurt-WhatsApp is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 of 0900 8844 gedaan wordt. 

5. Gebruik de Buurt-WhatsApp volgens de SAAR methode;

    S = Signaleer.

    A = Alarmeer.

    A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.

    R = Reageer / Registreer.

6. Laat via een WhatsApp bericht aan elkaar weten dat 112 gebeld is om te   voorkomen dat er een regen van 112 meldingen plaats vindt

7. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.

8. Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels / wetten.

9. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het     verstrekken van een signalement wanneer dit voor een melding noodzakelijke meerwaarde heeft. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, type en het kenteken.                                                                  

10. Gebruik deze Buurt-WhatsApp alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact of privé berichten. 

Aanmelden

Wanneer u bereid bent om deel te nemen aan dit initiatief en voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u dit per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan ons laten weten, of stuur een WhatsApp bericht naar 1 van de onderstaande telefoonnummers. 

Bij uw aanmelding dient u uw Naam, adres, e-mailadres en 06-telefoonnummer beschikbaar te stellen. Deelnemers ontvangen een e-mail met werkwijze en verdere instructies. 

De LAS-app gaat hiermee verdwijnen. Dus vermeld ook even als u deelnemer bent van deze LAS-app. Daar ontvangt u dan tevens ook verdere instructies over.